Joskus tuntuu siltä, että olen eräänlainen lajini ainoa jäsen. Ainoa ihmiseen ja ihmisen vapauteen uskoja. Joka'ikinen Suomessa vaikuttava poliittinnen puolue puhuu aina ihmislähtöisesti, mutta päätyy eri asiaan.

Kokoomus väittää olevansa ihmislähtöinen. Todellisuudessa kokoomuslainen uskoo rahaan ja valtaan ja siihen mitä niillä saa. Kokoomusnuori väittää usen rakastavansa vapautta, mutta hän rakastaa vapautta vain fiksuille itsensäkaltaisille eliöille. Tyhmiä ei saa puhua kuitenkaan puhua.

Keskustalainen ei pidä vapaudesta lain, eikä näe sitä kovinkaan arvokkaana. Kuhan on leipää ja valtaa, isot puolustusmenot ja voimakas paikallispolitiikka vapaudella ei ole sen kummempaa merkitystä. Mitäs maanviljelijä vapaudella? saattaisi jopa lopettaa maanviljelyn!

SDP ei pidä vapaudesta. Vapaus tuhlaa liiaksi sosiaalimenoja. Olisi parempi mikäli kaikki palaisivat kiltisti työyhteiskuntaan ja lopettaisivat moisen humpuukin puhumisen. Tupakoivan ja juovan tyhmän ihmisen vapaus on hyvin kallis.

Vasemmistoliitto rakastaa positiivisia vapauksia, mutta ei hirveästi negatiiviisia. On varsin mukavaa, että on vapaus käydä kirjastossa, mutta olisi myös mukavaa, jos KELA ei tiiraisi tilitietojani ja soittelisi ikäviä puheluita tulevaisuudestani. Vasemmistonuoret eivät pidä kontrollista, mutta usein vanhemmiten viisastuvat ja laittavat meidät tyhmät ihmiset takaisin ruotuun.